Norirolletjes met komkommer, avocado en asperges

 

4 personen

 

 

  • 100 g sushirijst
  • 8 aspergetips
  • ½ avocado
  • paar druppels citroensap
  • 2 vellen nori (zeewier)
  • ¼ komkommer, in reepjes
  • 4 el Japanse sojasaus
  • 1 tl wasabi

 

 

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking en laat afkoelen.

Kook intussen de aspergetips in 3 minuten gaar en spoel ze koud.

Snijd de avocado in repen en besprenkel de repen met een paar druppels citroensap.

 

Knip de norivellen in 4 vierkantjes en schep de rijst in een diagonale streep over de vierkantjes.

Leg een paar repen komkommer, aspergetips en avocadorepen op de rijst.

Rol elk vel op als een ijshoorntje.

 

Roer de wasabi door de sojasaus en serveer de saus er apart bij.