Aardappel-maïskoekjes

 

4 stuks

 

  • 1 ui
  • 1 el olie
  • 1 teentje knoflook
  • 350 g aardappels
  • 200 g maïskorrels
  • 1 el bieslook
  • 1 ei zout
  • peper
  • 2 el olie
  • eventueel 50 g geraspte kaas

 

 

Snijd de schoongemaakte ui in kleine stukjes en bak deze in de olie glazig.
Pers het teentje knoflook erboven uit.
Zet de pan van het vuur.


Schil de aardappels en rasp ze grof.
Meng in een kom de geraspte aardappels met de gebakken ui, de maïskorrels, de bieslook en het ei.
Breng het mengsel op smaak met zout en peper.


Verwarm de olie in een koekenpan en bak van het beslag 4 koekjes aan beide kanten goudbruin.
Strooi eventueel op het eind de geraspte kaas erover.