Broccolibeignets met warme vinaigrette

 

6 stuks

 

 

  • 2 sjalotten
  • 3 el olijfolie
  • 2el rozijnen
  • 1 el azijn
  • 1 tl suiker
  • 1 tl kerrie
  • zout
  • peper
  • 6 flinke broccoliroosjes
  • 1 eiwit
  • ½ tl zout
  • 1 el bloem
  • 1 el maïzena
  • 1 tl oregano
  • olie om te frituren

 

Maak eerst de vinaigrette.


Fruit de gesnipperde sjalotten in de hete olie glazig en roer er de rozijnen, de azijn, de suiker, de kerrie en wat zout en peper door.
Vul aan met een scheut water en laat op een laag vuur kort koken.

 

Blancheer de broccoliroosjes 3 minuten in kokend water met wat zout en laat ze goed uitlekken.


Klop het eiwit half stijf met het zout en schep er de gezeefde bloem, de maïzena en de oregano door.
Laat het beslag niet te lang staan, want dan verdwijnt de lucht eruit.


Haal de roosjes goed door het beslag en frituur ze met een paar tegelijk in de hete olie goudbruin.

 

Laat ze op keukenpapier uitlekken en serveer ze met de warme vinaigrette of met tomatensaus.