Tahoe in eenvoudige saus

 

 

  • 4 blokken tahoe
  • 3 eetlepels soja- of maïsolie
  • 6 lenteuien
  • ½ tl zout
  • ½ tl suiker
  • 2 el donkere soja- of oestersaus
  • 2 el lichte sojasaus

 


Overgiet de blokken tahoe met zoveel kokend water dat ze onderstaan en laat ze 15 minuten trekken.
Haal de blokken uit het water en snijd elke blok overlangs in 4 plakken.
Snijd daarna die dwarsdoor in vieren en halveer ze tenslotte.

 

 

Voor de saus:


Meng zout, suiker, beide sojasauzen en wijn goed door elkaar.

 

 

Verhit de wok op een hoog vuur tot deze begint te roken.
Laat de olie rondvloeien.
Voeg het wit van de uien toe en roerbak tot het sist.


Doe er dan de tahoeblokjes bij en schep met de wokschep voorzichtig vanaf de bodem om en om.
Hierbij vermengd de tahoe zich met olie en ui, ongeveer 1 minuut laten bakken.


Voeg de saus toe en schep nog een paar keer voorzichtig om, zodat de blokjes kleuren.
Temper het vuur en bak nog ongeveer een minuut.


Voeg het groen van de uien toe en schep om.


Doe alles voorzichtig over op een warme schotel en dien meteen op.