Flamiche au fromage    

 

Noord-Franse kaastaart              

 

4 personen

 

 

  • 250 g St.Albray kaas of Munster             
  • 1 ei             
  • 1 eidooier              
  • 125 ml slagroom               
  • zout, peper, nootmuskaat          
  • 1 blikje gekoeld croissantdeeg         
  • halve el boter om in te vetten         

 

  • lage taartvorm  24 cm                             

 

 

Oven voorverwarmen op 200 graden.

  

Korstjes van kaas snijden en kaas in dunne plakjes.        

In kom ei met dooier en slagroom loskloppen.   

Zout, peper en nootmuskaat naar smaak toevoegen.

   

Taartvorm invetten en bekleden met croissantdeeg.

       

Plakjes kaas over bodem verdelen.      

Eimengsel erover schenken.

   

Taart in midden van oven in 35 á 40 minuten goudbruin en gaar bakken. 

 

Eventueel rand na 20 minuten afdekken met alu-folie.