Gekruide pompoentaart

 

 

Voor de bodem:

  • 200 g tarwemeel
  • mespunt zout
  • 100 g boter
  • 1 eidooier
  • 3-4 el water

 

Voor de vulling:

  • 1 kg oranje pompoen
  • zout
  • 3 uien
  • 2 el olie
  • 2 tl kerriepoeder
  • 1 tl korianderpoeder
  • 75 g rooktofu
  • 3 eieren
  • 3 el room
  • zout
  • peper
  • olie
  • 50 g geraspte kaas


Voor de garnering:

  • Verse koriander

 

Meng het meel en het zout in een kom.
Snijd de boter in stukjes en kneed deze door het meel tot een kruimelig mengsel ontstaat.
Roer de eidooier erdoor en voeg zoveel koud water toe als nodig is om er een soepel deeg van te maken.
Maak van het deeg een bal en verpak het in bakpapier.
Laat het 30 minuten in de koelkast rusten.


Snijd de pompoen met schil in stukjes.
Haal de zaadjes eruit.
Kook de pompoen in water met zout in 15 minuten gaar.
Giet het water af, pureer de pompoen en zet dit even opzij.


Snijd de schoongemaakte uien in kleine stukjes, verwarm de olie in een pan en bak de uisnippers glazig.
Voeg de kerriepoeder en het korianderpoeder toe en bak deze even mee.
Prak de tofu fijn en schep deze door de uien.
Haal de pan van het vuur en laat alles even afkoelen.


Schep nu de pompoenpuree door de uien evenals de eieren en de room.
Breng het mengsel op smaak met zout en peper.

 


Vet een taart- of springvorm (26 cm) in met olie.
Rol het deeg uit en bekleed de vorm ermee.
Prik met een vork enkele gaatjes in de bodem.


Giet het ui-pompoenmengsel in de taartvorm, strooi de geraspte kaas erover en bak de taart 30 minuten in de oven (200°C) totdat deze goudgeel ziet.


Garneer de pompoentaart met fijngehakte verse koriander.