Mexicaanse paprika's met rode linzen

 

4 stuks

 

 

  • 4 middelgrote groene paprika's
  • 125 g rode linzen
  • 1 rode ui
  • 1 mespunt komijnpoeder
  • 1 mespunt kaneelpoeder
  • 1 mespunt chilipoeder
  • 2 kruidnagels
  • 2 dl sinaasappelsap
  • 2 dl water
  • zout

 

 

Snijd een klein kapje van de paprika's en hol ze van binnen voorzichtig uit.
Blancheer de uitgeholde paprika's 1 minuut in kokend water.
Laat ze goed uitlekken.
Was de linzen en doe ze in een pan.
Snijd de schoongemaakte ui in kleine stukjes.


Doe nu alle ingrediënten bij elkaar in de pan met linzen.
Breng alles aan de kook, zet dan het vuur klein en laat dit 20 minuten zachtjes doorkoken totdat de linzen gaar zijn en al het vocht is opgenomen.

 

Verwijder eerst de kruidnagels en vul dan de groene paprika's met dit linzenmengsel.

 

 

 

Serveertip:


Serveer ze warm of koud met bijvoorbeeld een mais-tomatensalade.