Falafel

 

ca. 15 stuks

 

  • 250 g gare kikkererwten(= 100 g rauwe)
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el peterselie
  • ½ rood pepertje
  • 1 ei
  • 1 tl komijnpoeder
  • 2 el tarwemeel
  • 1 tl bouillonkorrels
  • peper
  • 1 ei
  • 3 el tarwemeel
  • olie om in te frituren

 

 


Pureer de gare kikkererwten.
Doe ze in een schaal.


Pers de teentjes knoflook erboven uit en voeg de fijngehakte peterselie, het zéér fijn gesneden pepertje, ei, komijnpoeder, tarwemeel, de bouillonkorrels en de vers gemalen peper (naar smaak) toe.


Roer alles goed door elkaar en laat de erwtenpuree een half uur in de koelkast opstijven.

 

Vorm er kleine balletjes van, wentel deze eerst door het losgeklopte ei, dan door het meel en frituur ze goudbruin.


Serveer ze warm in een open gesneden pittabroodje met wat ui, tomaat en sla als lunchgerecht.


Of geef ze bij de warme maaltijd met een knoflookmayonaise.