Gevulde schnitzels van rode bieten

 

 

  • 2 grote rode bieten
  • zout
  • 1 tl karwijzaad

 

Voor de vulling:

  • 100 g blauwschimmelkaas
  • 100 g magere kwark
  • ½ tl  balsamico-azijn
  • 2 el geroosterde pompoenpitten

 

Om te paneren:

  • 4 el bloem
  • 2 eieren
  • 40 tot 60 g cornflakes
  • 2 el fijngehakte pompoenpitten
  • 4 el olie
  • 20 g boter

 

 

Kook de bieten in water met wat zout en het karwijzaad in ± 1 uur gaar.
Laat ze onder de koude kraan schrikken, schil ze en snijd ze als ze zijn afgekoeld in plakken van ½ cm dik.


Roer de kaas, de kwark en de azijn door elkaar en meng er de pompoenpitten door.
Strijk het mengsel dik tussen twee plakken biet.


Haal de schnitzels eerst door de bloem, dan door het los geklopte ei en tenslotte door de verkruimelde cornflakes en de fijngehakte pompoenpitten.


Verhit de olie met de boter in de koekenpan en bak de schnitzels in 3 tot 4 minuten per kant goudbruin.