Champignon-amandel-pasteitjes

 

10 stuks

 

 

Voor het deeg:

  • 120 g tarwemeel
  • 100 g kwark
  • zout
  • 100 g harde boter

 

Voor de vulling:

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 250 g champignons
  • 2 el boter
  • 1 el peterselie
  • zout
  • peper
  • 50 g amandelen
  • 1 ei

 

Voor de garnering:

  • 2 el amandelschaafsel

 

Doe het meel in een kom en voeg de kwark en een snufje zout toe.
Snijd de boter met een mes in hele kleine stukjes en vermeng dit met het meel.
Kneed dit met de vingers tot een soepel deeg.
Zet het in de koelkast tot het gebruikt gaat worden.


Snijd de schoongemaakte ui in kleine stukjes evenals het knoflookteentje.
Maak de champignons schoon en snijd deze ook in hele kleine blokjes.


Verwarm de boter in een pan en doe hierin de ui, de knoflook en de champignons.
Laat het nu zachtjes bakken zonder het deksel op de pan, tot de champignons lichtjes kleuren.


Hak de peterselie fijn en doe deze bij het champignonmengsel.
Breng alles op smaak met zout en peper.


Hak de amandelen fijn en laat deze enkele minuten meebakken.
Haal de pan van het vuur.


Klop het ei los en doe de helft hiervan bij de vulling.


Maak nu van het deeg 10 balletjes en rol deze uit tot dunne rondjes op een met meel bestoven vlak.
Verdeel de vulling hierover, klap de rondjes dicht en plak de randen vast met water.


Ook kunt u mooie randjes maken met een ravioli-rollertje.


Leg de pasteitjes op een goed ingevet bakblik of op een vel bakpapier op de bakplaat.
Bestrijk de bovenkant met het overgebleven ei en strooi het amandelschaafsel erover.

 

Zet ze nu 10 minuten in de oven tot ze goudbruin zien (175°C).