Champignoncroquetten met groene-pepersaus

 

Deze smakelijke croquetten serveert u met een licht pikante romige saus; iedereen vindt ze lekker!

 

2 personen

 

 

  • 30 g plantaardige margarine
  • 2 sjalotjes, gesnipperd
  • 90 g champignons, in kleine stukjes gesneden
  • 30 g bloem
  • 1,2 dl melk
  • 60 g verse broodkruim
  • 1 tl gehakte verse peterselie
  • 1 tl gehakte verse tijm
  • 1 losgeklopt ei
  • zout en versgemalen zwarte peper
  • paneermeel
  • olie, om in te bakken
  • 1 el droge vermout of witte wijn
  • 2 dl slagroom
  • 4 tl groene-peperkorrels, uit een potje en uitgelekt
  • ½ kleine rode paprika, in stukjes gesneden

 

 

In een braadpan 25 g van de margarine smelten en de helft van het gesnipperde sja­lotje en alle champignons toevoegen.

 

Het geheel 5 minuten laten bakken.

 

Door dit mengsel roert u 25 g van de bloem, waarna u alles nog 1 minuut laat bak­ken.

De pan van het vuur halen en langzaam de melk door het bloemmengsel kloppen.

Het vuur wat lager zetten en de saus laten binden.

 

Broodkruim, peterselie, tijm en wat ei door de saus roeren.

Het geheel met zout en peper op smaak brengen en er een dikke massa van maken.

 

Als de massa te dun is, moet u nog wat broodkruim toevoegen en daarna in de koel­kast goed koud laten worden.

 

Als de massa goed koud is, verdeelt u haar in zes porties, waar u met bloem bestrooide handen ovale croquetten van maakt.

 

De cro­quetten door het restant geklopt ei halen en vervolgens door het paneermeel wentelen.

 

Wat olie verhitten en de croquetten 3 minu­ten aan elke kant bakken tot ze goudbruin zijn.

 

Intussen de rest van de margarine in een kleine steelpan smelten waarin u de rest van het sjalotje fruit.

De rest van de bloem door de ui roeren en vermout of wijn en room toe­voegen.

Het geheel met zout en peper op smaak brengen en iets laten inkoken.

 

Tot slot de peperkorrels en paprikastukjes erdoor roe­ren en nog 1 minuut laten koken. Daarna kunt u de croquetten met de saus serveren.

 

 

 

Serveertip:

 

Serveren met nieuwe aardappeltjes of rijst en een salade van waterkers en sinaasappel.