Gebakken noedels met groene asperges

 

 

  • 2 cm gemberwortel
  • 150 g tofu
  • 100 g kleine groene asperges
  • 150 g rijststicks (noedels)
  • 2 el lichte sojasaus
  • 1 el rode currypasta
  • 2 el wokolie

 

 

Snijd de asperges in schuine stukjes van 2 cm.

Schil de gemberwortel en snipper deze fijn.

Laat de tofu uitlekken, droog het blok met keukenpapier en snijd in kleine dobbelsteentjes.

Kook de asperges 2 minuten in kokend water met zout en giet ze af.

 

Breng 2 liter water aan de kook en zet het vuur uit.

Doe de noedels in het water en laat ze 3 minuten wellen.

Giet de noedels af.

 

Verhit de olie in een wok.

Voeg de tofu toe en roerbak deze in 3 minuten goudbruin.

Voeg de gemberwortel, asperges en currypasta toe en roerbak 2 minuten.

Voeg de sojasaus en noedels toe erbij en schep goed door elkaar.

Voeg naar smaak zout en peper toe.

 

  • Lekker met een gemengde salade.