Gemarineerde seitan-kebabs

 

Eerst 8 uur marineren!

 

4 personen

 


Voor de marinade:

 

  • 2 tenen knoflook
  • een handvol verse oregano
  • een beetje verse munt
  • sap van 2 grote citroenen
  • 1 dl olijfolie
  • peper en fleur de sel (speciaal zeer fijn zeezout)

 

Voor de kebabs:

 

  • 4 (houten) prikkers
  • 2 rode uien
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 courgette
  • 550 g seitan van tarwe (bv. shoyu bloc)
  • een handvol ontpitte kalamata-olijven
  • eventueel (maar heel lekker!) 2 ingelegde Marokkaanse citroenen

 

Pers de knoflook en snijd de oregano en de munt fijn.
Meng alle ingrediënten voor de marinade en zet apart.


Als je houten prikkers gebruikt, leg ze dan eerst een paar uur in water om te voorkomen dat ze op de barbecue zullen verbranden.


Pel de rode uien en snijd in vieren.
Snijd de rode en gele paprika in grove stukken en de courgettes in plakjes van 2 cm.
Snijd ook de seitan in blokjes.
Als je ingelegde citroen gebruikt, snijd je deze in kwartjes.


Steek al die ingre­diënten (ook de olijven) afwisselend op de prikkers en maak mooie, gevarieerde kebabs.
Leg ze in een schaal en overgiet met de marinade.
Laat 8 uur marineren.

 

Bak ze vervolgens op de barbecue of grill ze in een pan.

 

Serveer met de overgebleven marinade.