Afrikaanse koekjes van zoete aardappels

 

12 stuks

 

  • 500 g zoete aardappels (bataten)
  • 2 el melk
  • 1 ei
  • 1 tomaat
  • 3 lente-uitjes
  • 1 rood pepertje
  • zout
  • peper
  • 30 g tarwemeel
  • 1 ei
  • 30 g paneermeel
  • olie om in te bakken

 

 

 

Schil de bataten en snijd ze in stukken.
Kook ze in water met zout in 20-30 minuten gaar.
Pureer ze met de melk en het ei tot een puree.


Snijd de tomaat heel fijn en giet het vocht er af.
Snijd de lente-uitjes in smalle ringetjes.
Ontdoe het pepertje van de zaadjes en snijd dit ook heel fijn.


Doe de groenten bij de batatenpuree en breng alles op smaak met zout en peper.
Vorm er 12 koekjes van.

 

Rol ze eerst door het meel, dan door het los geklopte ei en dan door het paneermeel.


Bak de koekjes in de olie aan beide kanten goudbruin.