Champignoncurry

 

Een heerlijke snack, maar ook geschikt als bijgerecht.

 

2 personen

 

 

  • 120 g prei, in dunne ringen gesneden
  • 1 teen knoflook, geperst
  • ¼ tl geraspte verse gember
  • 1 tl kerriepoeder
  • ½ tl garam masala
  • 1 el olie
  • 225 g champignons, in vieren gesneden
  • 60 g geraspte kokos
  • 2 tl citroensap
  • zout en peper
  • gekookte rijst

 

 

Prei, knoflook, gember en specerijen in de olie bakken tot alle ingrediënten zacht zijn.

De champignons toevoegen en deze op laag vuur gaar laten worden.

 

Het kokos toevoegen en het geheel zacht koken tot het kokos volledig is opgelost.

Als het mengsel te droog wordt, moet u wat water toevoegen.

 

Het gerecht met citroensap, zout en peper op smaak brengen, waarna u het serveert op een bedje van rijst.