Risotto met kastanjechampignons

 

4 personen

 

 

  • 2 el olie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, gesnipperd
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 300 g risottorijst
  • 150 ml rode wijn
  • 500 ml bospaddenstoelenbouillon (van tablet)
  • 250 g kastanjechampignons, schoongeborsteld
  • 50 g roomboter
  • 100 g pecorino (kaas), geraspt

 

 

Verwarm in een pan 1 eetlepel olie en fruit hierin de ui en de knoflook glazig.
Schep de tijm en de rijst erdoor.
Schenk de wijn erbij als de rijstkorrels glanzen.
Roer goed en laat op laag vuur zachtjes koken tot alle wijn is opgenomen.

Regelmatig roeren!

 

Roer 1 soeplepel bouillon door de rijst.
Roer goed door en wacht tot het vocht is opgenomen.

Herhaal dit tot alle bouillon is opgenomen.

 

Snijd de kastanjechampignons in stukken.
Verhit 1 eetlepel olie in een pan en bak de paddenstoelen 5 minuten op hoog vuur.
Roer op 2 eetlepels na alle paddenstoelen door de risotto.
Laat nog 5-10 minuten koken tot de rijst gaar is.

 

Haal de pan van het vuur en roer de boter en tweederde van de kaas door de risotto.
Breng op smaak met zout en peper.


Laat de rijst 2-5 minuten staan met de deksel op de pan tot hij mooi romig is.

 

Verdeel de risotto over vier borden, verdeel er de achtergehouden paddenstoelen over en bestrooi met de kaas en wat (versgemalen) peper.