Verse kaas met geroosterde zaden

 

Oorspronkelijk recept uit de tijd van de bijbel. "... geroost koren en honing, en boter ..."

(2 Samuël 17:28,29).

 

 

  • 3 el verse pompoenpitten
  • 1 el zwart of wit mosterdzaad
  • 1 tl komijn (heel)
  • 1 tl maanzaad
  • 250 g verse witte kaas
  • snufje kruidnagel/kaneel/korianderpoeder
  • zout naar smaak
  • eventueel 2 el honing

 

 

Rooster de pompoenpitten in een zware koekenpan zonder olie tot ze knapperig worden.

Blijf steeds roeren.

 

Voeg de andere zaden en kruiden toe; rooster zachtjes tot de mosterdzaadjes beginnen te poffen.

Laat de zaden afkoelen en strooi ze over de kaas.

Voeg zout naar smaak toe.

 

Lepel voor de zoete variant honing over de kaas en strooi de geroosterde zaden erover.

Varieer de hoeveelheden naar je eigen smaak.

 


Serveertips


Serveren met volkoren-zuurdesembrood, linzenpannekoeken of matzes.