Quorn in rode wijn

 

 

  • 2 el olijfolie
  • 300 g sjalotten
  • 350 g Quom stukjes
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 tl honing
  • 400 ml rode wijn
  • 200 ml water
  • 2 kruidenbuiltjes (tijm en laurierblad)
  • 1 groentebouillonblok
  • peper uit de molen
  • 200 g kleine champignons
  • 1 el boter
  • 2 el bloem

 

 

Verhit de olie in een sauspan en laat de sjalotten lichtbruin bakken.
Voeg de Quorn stukjes, de knoflook en de honing toe en laat 2 minuten bakken.
Voeg de wijn, het water, het kruidenbuiltje, het bouillonblokje en de zwarte peper toe.
Roer goed om en breng aan de kook.
Dek af en laat op zacht vuur 20 minuten sudderen.


Snij de helft van de champignons in schijfjes.
Smelt de boter in een braadpan en laat hierin de champignons, zowel de hele als de schijfjes, gedurende 2 minuten bakken.
Voeg de champignons toe aan het Quorn-mengsel en kook gedurende 5 minuten op middelhoog vuur.
Los de bloem op in een beetje water en roer dit door de Quorn, tot de saus dik wordt.


Laat nog 2 minuten sudderen alvorens op te dienen.

 

  • Serveer met nieuwe aardappelen en groenten naar keuze.