Gedroogde tomaten van het huis

 

 

  • Tomaten (Pomodori of trostomaten zijn het meest geschikt. Kies mooie rijpe tomaten)
  • olijfolie (een goede olijfolie bevordert de smaak van de tomaten)
  • zeezout
  • bakpapier

 

 

Verwarm de heteluchtoven voor op 100°C.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Snijd de tomaten in vieren en keep ze met een scherp mes op de bovenzijde eenmaal in zodat het vocht mooi kan indrogen.
Bestrooi de tomaten rijkelijk met zeezout.
Schuif de bakplaat in de oven.
De tomaten hebben ongeveer 7 uur nodig om te drogen.

Dit gerecht kun je in de oven schuiven en er een aantal  uur niet naar omkijken.
De oven doet het werk.

Controleer na ongeveer 6 uur hoever de tomaten gedroogd zijn.
Ze moeten nog wel enigszins sappig zijn; als je ze heel erg laat indrogen worden ze te hard.

Haal de tomaten uit de oven en doe ze direct in een pot met olijfolie.
De olijfolie moet de tomaten geheel bedekken.
Na 24 uur zijn de tomaten klaar om te eten.
Bedekt onder de olijfolie zijn ze ongeveer 3 weken houdbaar in de koelkast

 

 

TIP:


Als je geen rijpe tomaten kunt vinden maar je kunt niet wachten om het recept te maken, dan kun je wat suiker over de tomaten strooien.


Niet echt zo lekker als rijpe tomaten, maar een goed alternatief om het zoete van rijpe tomaten te benaderen.