Aardappelfalafel

 

Mezze

6 personen

 

  • 400 g kruimige aardappels, schoongeboend
  • 2 tl ras-el-hanout
  • 3 el fijngehakte verse koriander
  • 3 fijngesneden bosuitjes
  • 2 uitgeperste tenen knoflook
  • 300 g kikkererwtenmeel
  • zout
  • gemalen gedroogde rode peper

 

 

Stoom (bij voorkeur) of kook de aardappels in ca. 20 minuten gaar.

Pel de iets afgekoelde aardappels en druk ze met een pureestamper fijn.

Meng er nu de kruiden en de koriander, de uitgeperste knoflook en de fijngesneden bosui met een spatel door.

Voeg het kikkererwtenmeel en naar smaak zout en peper toe en kneed alles goed door elkaar.

Leg het deeg 1-2 uur in de koelkast.

 

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Vorm van het mengsel met natte handen balletjes ter grootte van een stuiter en leg ze op de bakplaat.

Bestrijk de balletjes met olie en bak ze in 15 - 20 minuten goudbruin.

 

Serveer ze met een dip naar keuze.