Cheddarkroketjes

 

8 stuks

 

  • 120 g verse bruinbroodkruimels
  • 150 g geraspte cheddarkaas
  • 3 lente-uitjes
  • 3 takjes peterselie
  • 1 el mosterd
  • 2 eieren
  • zout
  • peper
  • 30 g tarwemeel
  • 30 g paneermeel
  • olie om te frituren

 

 

Meng in een kom de broodkruimels met de kaas.
Hak de lente-uitjes en de peterselie heel fijn en doe deze met de mosterd ook in de kom.


Scheid één ei.
Doe het eigeel en een heel ei bij het kaasmengsel en breng alles op smaak met zout en peper.
Kneed dit tot een stevig geheel en vorm er 8 kroketten van.


Klop het overgebleven eiwit in een schaaltje een beetje op.
Doe het meel en paneermeel ook in aparte schaaltjes.


Rol de kroketten eerst door het meel, dan door het eiwit en dan door het paneermeel.


Verwarm de frituurolie en bak de kroketten met 4 tegelijk in enkele minuten goudbruin.