Klassieke oliebollen, speciaal

 

Voor ± 12 stuks 

 

 

  • 200 g bloem   
  • 10 g verse, of 5g gedroogde gist
  • 1½ dl lauwe melk            
  • 1 ei             
  • zout            
  • 1 el geraspte sinaasappelschil               
  • 40 g gedroogde rozijnen                 
  • 50 g walnoten, grofgehakt             
  • 1 kleine zure appel, in blokjes         
  • frituurolie     
  • poedersuiker 

 

 

Bloem zeven en in kom doen. 

Gist in melk oplossen, kuiltje in bloem doen en gistmengsel erin doen.     

Ei, snufje zout en sinaasappelrasp erbij en mengsel glad roeren.        

Kom afdekken met vochtige doek en op warme plek ca 45 min laten rijzen, tot volume verdubbeld is.

 

Rozijnen, walnoten en appel erdoor roeren en beslag nog 1 uur laten rijzen.

 

Olie verhitten tot 180 gram.   

Met 2 vetgemaakte lepels oliebollen vormen en in olie lichtbruin en gaar bakken in ca. 3 minuten.

Oliebollen op keukenpapier laten uitlekken.    

 

Vóór het serveren met poedersuiker bestrooien.