Maisoesters

 

Deze heerlijke maïskoekjes kunt u ook als tussendoortje eten of als bijgerecht bij een hoofdgerecht serveren.

 

2 personen

 

 

 

  • 225 g maïs
  • 1 el bloem
  • mespuntje zout
  • mespuntje peper
  • mespuntje suiker
  • 1 ei, gesplitst
  • boter of olie, om in te bakken
  • 2 bosuitjes, fijngesneden
  • peterselie, voor de garnering

 

 

 

De maïs iets fijnmaken, maar niet hele­maal pureren en vervolgens mengen met bloem, zout, peper en suiker.

De eierdooier dik en lichtgeel kloppen en door het maïsmengsel roeren.

Nu het eiwit goed stijf kloppen en ook dit door het maïs­mengsel spatelen.

 

Een kleine hoeveelheid boter of olie in een braadpan verhitten.

Als de olie goed heet is, schept u enkele eetlepels van het maïsmengsel erin.

Het maïsmengsel een paar minuten laten bakken.

Als het mengsel gerezen en bruin is, keert u de koekjes om en bakt u de andere kant goudbruin.

De maïskoekjes met de fijngesneden bosui bestrooien en garneren met peterselie.

 

Tot slot kunt er wat paprika-relish bij serveren.

 

 

Tip van de kok:

 

Voeg voldoende zout aan het maïsmengsel toe en bak niet te veel koekjes tegelijk.

 

 

Variatie:

 

In plaats van maïs kunt u ook andere groenten in dezelfde hoeveelheid gebruiken, zoals wortel of pastinaak.

Deze groenten moet u voor gebruik eerst koken, uit laten lekken en fijnsnijden.

 

Voor een pikante variatie voegt u wat cayennepeper of fijngehakte gedroogde pepertjes toe.