Gevulde koolrolletjes

 

Lekker en apart gerecht, mooi op de schaal.

 

 

  • 4-6 grote rodekoolbladeren
  • 150 g bulgur
  • 200 g paddenstoelen naar keuze
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 4 el koudgeperste olijfolie
  • 3 el speltmeel
  • 3 el tarwekiemen
  • 3 el gehakte walnoten
  • 4 el gehakte peterselie
  • 2 tl verse tijm
  • 1 tl kruidenzout
  • 2 eieren
  • 250 ml groentenbouillon
  • 250 ml appelsap
  • zeezout
  • zwarte peper uit de molen

 

 

De koolbladeren blancheren, de bulgur in 5 dl. water weken.
De paddenstoelen kleinsnijden en de ui snipperen; met een teentje knoflook uit de pers in 2 eetlepels olijfolie kort fruiten.


De bulgur toevoegen, gaar laten worden en de massa af laten koelen.
Speltmeel, kiemen, noten, en kruiden toevoegen en het mengsel zouten.
Daarna de eieren erdoor roeren.


De graanmassa op de koolbladeren leggen en deze tot rolletjes vormen.
Ze kunnen met tandenstokers of keukengaren vastgezet worden.


De rest van de olijfolie in een pan verhitten en de rolletjes aan beide zijden aanbraden.


Dan de groentenbouillon en het appelsap erbij gieten en daarna afsluiten met een passende deksel.
De rolletjes 10 minuten laten smoren.


Het kookvocht met zout en peper op smaak brengen.


De rolletjes op een schaal leggen en met het kookvocht overgieten.