Champignonragout

 

 

  • 200 g champignons
  • 1 dl witte wijn
  • ½ tuinkruidenbouillontablet
  • paar druppels citroensap
  • 25 g bloem
  • ½ dl koffieroom
  • peper
  • zout
  • 1 el droge sherry
  • 1 takje peterselie
  • pasteibakjes

 

 

Maak de champignons schoon en snijd de grote exemplaren in kleinere stukken.

Smoor ze in de witte wijn gedurende 5-7 minuten gaar met het deksel op de pan.

 

Giet het smoorvocht af en meet de hoeveelheid.

Vul deze met water aan tot 2 deciliter vocht.

Voeg dit vocht weer toe aan de champignons, samen met het bouillontablet en het citroensap.

 

Maak van de bloem met de helft van de koffieroom een glad papje en verdun dit met de rest van de room.

Bind hiermee de ragout en laat deze even goed doorkoken.

Op smaak brengen met peper, zout en sherry.

 

Schep de ragout  in een paar pasteibakjes en knip de peterselie erboven klein.