In chermoula gemarineerde aubergine

 

4 personen

 

 

  • 2 aubergines
  • zout
  • olijfolie
  • chermoula *)

 

 

Snijd de aubergines in 1 cm dikke schijven en bestrooi deze met zout.
Laat ze 30 minuten staan, spoel ze af en dep ze droog.
Bestrijk ze royaal met olijfolie en leg ze onder de voorverwarmde grill tot ze aan beide kanten goudbruin zijn.
Uit laten lekken op keukenpapier.

 

Voor de chermoula:

  • 2 teentjes knoflook, uit de pers
  • 1 el gemalen komijn
  • 1 tl kaneel
  • ¼ tl cayennepeper
  • 1 tl piment
  • ½ dl citroensap
  • 3 el gehakte verse koriander
  • 2 el gehakte verse munt
  • 1 dl olijfolie

 

Meng alle ingrediënten.


Schep de aubergineschijven erdoor.
Zet ze afgedekt een uur in de koelkast.


Serveer op kamertemperatuur.

 

 

 

*) Chermoula is een pittig Marokkaans mengsel dat gebruikt wordt om groentegerechten op smaak te brengen.
Het kan gebruikt worden als marinade voor- of nadat de groenten zijn gekookt of als saus bij de groenten.