Commentaren: 7
  • #7

    Mieke (woensdag, 28 juni 2023 09:36)

    Ha Leon!
    Nog een paar maanden en dan is het 8 jaar geleden! 2015 is zo ver weg dat ik niet eens meer weet hoe ik aan jullie website gekomen ben!

    De recepten zijn zo lekker duidelijk en daar hou ik van. Niet al te veel ingrediënten, lekker resultaat en interessante informatie. Ook grappig af en toe.
    Daarbij komt ook nog dat het geen ingrediënten zijn waarvan je denkt: waar haal ik die in vredesnaam vandaan! Je merkt, ik was meteen al fan.
    Helemaal vleesloos eet ik niet, dus kom ik ook regelmatig bij je broer terecht.
    Groot gelijk dat je de site laat staan, want ik vermoed dat er een vaste kern is die er regelmatig gebruik van maakt.
    Leuk te weten dat je nog helemaal achter de site staat en wens je sterkte met de 'andere zaken'.
    Ik zal nog regelmatig een duik nemen in jullie receptenbestand!

    Met hartelijke groeten,

    Mieke

  • #6

    Leon (omelontje) (dinsdag, 27 juni 2023 16:21)

    Hallo Miéke!

    Dát is lang geleden, oktober 2015! sinds ons laatste contact.
    Leuk dat je nog steeds neust tussen mijn recepten, hoewel de site al geruime tijd stilligt.

    Maar als het aan mij ligt, kun je ALTIJD van mijn site gebruik blijven maken, omdat ik echt niet van plan ben om alles zo maar te beëindigen.
    Jammer van alle moeite en uren, die ik er in gestoken heb.
    Dus het blijft lekker staan.
    En misschien zet ik er wel weer eens wat bij, maar ik heb het nu te druk met andere zaken, helaas.
    Trouwens, op de site die ik voor mijn broer gemaakt heb, mét vlees, staan ook wel een aantal recepten zonder vlees.
    Misschien vind je daar ook nog iets . . . ?

    En nee, een kookboek heb ik nooit uitgegeven.

    Met vriendelijke groeten,
    Leon.

  • #5

    Mieke van Zijderveld (vrijdag, 23 juni 2023 18:10)

    Goedenavond Leon,
    Sinds jaar en dag maak ik regelmatig gebruik van jullie heerlijke recepten!
    Het is alweer lang geleden dat er nieuwe bijkwamen, om begrijpelijke redenen neem ik aan.
    Nu is mijn vraag of ik er gebruik van kan blijven maken, of kunnen ze zomaar uit mijn favorieten bestand weggehaald worden? Je merkt, ik heb wel een beetje verstand van koken, maar iets minder van de moderne techniek.
    Hartelijke groet,
    Mieke
    p.s. hebben jullie destijds ook een kookboek uitgegeven?

  • #4

    Omelontje (donderdag, 22 september 2022 23:05)

    Hallo Harry,
    Sorry voor mijn wel extreem late reactie, maar ik ben meer dan een jaar uit de running geweest.

    Ik vind dat je helemaal gelijk hebt wat betreft de ansjovis in de Worcestershiresaus.
    Ik heb daarom een pagina gewijd aan een aantal alternatieven voor deze saus die je zelf kunt samenstellen, uiteraard zonder ansjovis.
    Je kunt dit terugvinden onder de kop 'Weetjes' > 'Vervanger voor Worcestershiresaus'.

  • #3

    Harry (zaterdag, 29 mei 2021 13:23)

    Vegetarische prei met zure saus maar ook met worcestershiresaus saus? worcestershiresaus bevat normaliter ansjovis: https://nl.wikipedia.org/wiki/Worcestersaus. Het moet dan wel een speciale vegetarische variant zijn waarvan ik niet weet of die bestaat. Daarop zou het recept moeten wijzen.

  • #2

    Leon (woensdag, 02 december 2020 15:57)

    Hallo Roelie,

    Meestal zet ik mijn schotels ca. 25 minuten in de oven op 180 graden Celsius. Dat vind ik een goed gemiddelde.
    Het hangt een beetje van het soort oven af. Dat moet je toch even uitproberen en je kunt het altijd nog even terugzetten.

    Veel succes en smakelijk eten.

    Groetjes, Leon.

  • #1

    Roelie (woensdag, 02 december 2020 14:38)

    Overschotel pompoen met prei en ui.
    Jammer dat er niet bijstaat op welke stand/graden de oven moet en hoe lang het in de oven moet.

Commentaren: 26
  • #26

    omelontje (donderdag, 08 september 2016 16:00)

    Ha die Anke,

    Dan heb je een goeie keus gemaakt.
    Ik heb hem 2 weken geleden zelf weer eens gemaakt.
    Smaakte nog net zo lekker als vroeger :o)

  • #25

    Anke Hayward (vrijdag, 02 september 2016 15:58)

    Ha die Pa!

    Krijg er honger van als ik alles zo lees.
    Wist niet wat ik moest koken tot ik de macaroni Leoni zag.
    Das lang geleden!!!! Een echte klassieker.. Die wordt het vanavond!

    Liefs, Anke

  • #24

    Leon (woensdag, 21 oktober 2015 11:22)

    Hallo Mieke,

    Het klopt, wat je schrijft.
    Enige tijd geleden is mijn adres veranderd, doordat ik mijn domein opgezegd had.
    Helaas had ik niet in de gaten, dat mijn geregelde bezoekers mij nu niet meer konden vinden.
    Bij mijn broer heeft een geregelde bezoeker aan de bel getrokken om te vragen, waar ik gebleven was en hij heeft mij deze mail doorgestuurd, waarna ik ijlings de boel en de links in orde heb gebracht.
    Ik vermoed dus, dat jij mij nu opnieuw hebt gevonden via de site van mijn broer.
    Ik ben nu dus te vinden op vegetaria.jimdo.com , sorry voor de overlast.
    Hopelijk kom je nu weer geregeld terug om verder te snuffelen.
    Groetjes, Leon.

  • #23

    Mieke (woensdag, 21 oktober 2015 08:48)

    Dag Leon,
    Het is alweer een poosje geleden dat ik jullie web-site bezocht. Ik kon hem niet meer vinden.
    Nu wel, via een omweg. Zo te zien ben ik nog de enige die in het gastenboek schrijft.
    Zijn jullie gestopt met de recepten? Dat zou ik wel heel jammer vinden, ik maak er regelmatig gebruik van.
    Hoe kan ik jullie web-site bereiken zonder die omweg? Graag hoor ik van je.
    Kan het ook via mijn e-mail adres? m.v.zijderveld@hotmail.com
    met hartelijke groeten,
    Mieke van Zijderveld

  • #22

    Mieke (donderdag, 09 mei 2013 15:41)

    Hallo Leon,

    Bedankt voor al je tips,ik ga er zeker gebruik van maken!
    En sukses verder met je leuke en handige web-site.

    groetjes,

    Mieke

  • #21

    Omelontje (donderdag, 09 mei 2013 13:07)

    Hallo Mieke,

    Fijn dat alles gelukt is.
    Het is wel handig om al die recepten apart op te slaan.
    Zo kun je ze later altijd naar eigen smaak veranderen en daarna opnieuw uitprinten.
    Da's mooier dan met de pen erin kladderen, want dat leest niet lekker tijdens het koken.
    (zie ook mijn tip "Ophangen van recepten" bij "Weetjes")

    Groetjes en kom geregeld terug!

    Leon.

  • #20

    Mieke (donderdag, 09 mei 2013 11:05)

    Mag ik je Leon noemen,of heb je liever Omelontje?
    Heel erg bedankt voor je snelle en uitvoerige reactie!
    En....yes,het is gelukt!
    Je had het zo duidelijk uitgelegd.
    Nu ben ik wat recepten aan het uitprinten.
    Wat mij erg aanspreekt zijn de eenvoudige ingrediënten en dat de recepten niet ingewikkeld zijn.
    En...af en toe een vrolijk tekeningetje!
    Ik zal je web-site zeker regelmatig bezoeken.
    Groetjes,

    Mieke

  • #19

    Omelontje (woensdag, 08 mei 2013 20:10)

    Hallo Mieke,

    Bedankt voor je compliment.

    Nu wat het printen van recepten betreft: je hebt natuurlijk een tekstverwerker nodig, anders kun je ook geen tekst printen.

    Ik ga er van uit, dat je Windows hebt.
    Als je Word niet hebt, is dat helemaal niet erg, want in Windows zelf zit een prima tekstverwerker.

    En dan heb ik het over 'Kladblok'.
    Dat is een zeer eenvoudige tekstverwerker, maar hij doet wat hij moet doen.

    Je kunt Kladblok vinden, als je links op de 'Start'-knop klikt en vervolgens op 'Alle programma's'.
    Hierin staan onder andere een rij gele mappen en je klikt daar op:'Bureau-accessoires'.
    In deze map zoek je 'Kladblok'.
    Hierop dubbelklikken, waarop Kladblok opent en je een leeg vel voor je ziet.

    Dit laat je open staan en je gaat hierna naar het gewenste recept op deze site en je selecteert de hele tekst (blauw maken met je muis).
    Vervolgens klik je bovenaan in de balk op Bewerken > Kopiëren.

    Ga terug naar Kladblok, klik een keer met je cursor op het tekstveld, klik weer boven in de balk op Bewerken > Plakken.
    Je recept komt nu keurig in Kladblok te staan en je print het vervolgens uit.

    Succes ermee!

    Groetjes, Omelontje.



  • #18

    Mieke (woensdag, 08 mei 2013 11:24)

    Een geweldige web-site!
    Nu wil ik recepten gaan uitprinten en bewaren.
    Hoe print ik ze uit?
    Ik kreeg een blanco pagina te zien.
    Word heb ik niet.Is dat dan het probleem?

  • #17

    Bep & Leo Klaassens (maandag, 22 april 2013 16:03)

    Heeeei Léon,

    Merel maakte me attent op je website. Ziet er goed uit! En veel lekkere recepten. De site van Cas is ook mooi en uiteraard ook veel lekkers, mét vlees. We zullen er zeker gebruik van maken.

    Groeten,
    "oud" zwager Leo.

  • #16

    Katrien (woensdag, 20 maart 2013 08:32)

    Hoi Omelontje,

    Je hoeft het niet per se na te vragen hoor, het was heel lekker in de verhoudingen die ik gebruikt heb. Misschien moet ik gewoon wat zekerder worden van mezelf en wat meer experimenteren in de keuken ;)

    Groetjes, Katrien

  • #15

    Omelontje (dinsdag, 19 maart 2013 23:06)

    Hoi Katrien, dat recept heb ik van iemand gekregen, die alles zo'n beetje op het gevoel doet en het is altijd verr... lekker! Weet ik uit ervaring :o)
    Ik vraag het voor je na en laat het je zo gauw mogelijk weten.

    Groetjes, Omelontje.

  • #14

    Katrien (dinsdag, 19 maart 2013 21:28)

    Beste Omelontje, leuk om zo snel antwoord te krijgen! Het gaat om dit recept: http://www.omelontje.com/ovenschotels/gegratineerde-ovenschotel-met-rijst-en-pompoen/
    Ik heb uiteindelijk 1/2 kg pompoen gebruikt (had evt. iets meer mogen zijn), 2 preien, 800 g champignons en 250 g rijst. Hier zou ik 4 keer van willen eten (dus voor 4 personen). Het was heel lekker, bedankt!

    Groetjes, Katrien

  • #13

    Omelontje (maandag, 18 maart 2013 22:35)

    Hallo Katrien,

    prima idee, die aktie. Alleen inderdaad jammer, dat je nou net een recept treft, waar geen hoeveelheden bij staan. Als je hier even kunt doorgeven, welk recept het is, zal ik proberen dat te herstellen.

    Groetjes, Omelontje.

  • #12

    Katrien (maandag, 18 maart 2013 21:00)

    Beste Omelontje,

    Ik doe momenteel mee aan de actie: 40 dagen zonder vlees. Daarom was ik aan het googelen naar vegetarische recepten en ik kwam op jouw site terecht. Ik heb hem meteen bij mijn favorieten gezet en zal zeker heel wat gerechten uitproberen. Het enige jammere vind ik dat er geen hoeveelheden vermeld staan bij het gerecht dat ik gevonden heb(dus voor hoeveel personen, hoeveel g van iets). Voor een onervaren kok zoals ik zelf is dat wel handig. Maar verder niets dan goeds!

    Groetjes, Katrien

  • #11

    Omelontje (zondag, 30 december 2012 15:43)

    Kijk aan, Jenny,
    zó'n commentaar, daar heb ik wat aan! Daar steek ik weer wat van op en op deze manier kan ik mijn recepten dan weer aanpassen. Bedankt dus voor je overigens ook leuke reactie.
    Je blijft welkom enne... zeg het voort! ;o)
    Omelontje

  • #10

    Jenny van Dalen (zondag, 30 december 2012 14:29)

    Ik lees net uw reactie op een berichtje van Ans over vega gehakt van C1000. Ik maak er gehaktballen van, ze zijn goed sappig en stevig. Ik meng het met 1 zakje gehaktkruiden 2 eieren en 2 beschuitjes, een uurtje laten staan en dan bakken,in de jus doe ik een scheutig soya van Kikoman

  • #9

    Jenny van Dalen (zondag, 30 december 2012 14:21)

    Beste Omelontje,
    Wat een mooie site met heerlijke gerechten.
    Ik ben er bij toeval omdat ik opzoek was naar een recept saté van tempé terecht gekomen.De website heb ik onmiddelijk toegevoegd bij favorieten en zal er heel zeker veel gebruik van maken.

  • #8

    Rinus van Zandwijk (maandag, 23 juli 2012 19:47)

    Deze website bij toeval ontdekt bij mijn zoektocht naar een recept voor groene kool. Gevonden het recept: Roergebakken groene kool met amandelen. Ik heb het recept wel wat aangepast door de aardappelen voor te koken, een Spaans pepertje toe te voegen en gekruide tofu-stukjes.
    Het resultaat was heeel smakelijk.

  • #7

    vegetaria (zondag, 10 juni 2012 00:44)

    @ Ans:
    Dank u Ans, voor uw tip.
    Vooral dat laatste heb ik zelf ook geprobeerd: worstenbroodjes met vers 'gehakt', maar om het gehakt lekker smeuïg te krijgen is me nog niet gelukt. Ik heb het geprobeerd met gehaktkruiden, maar er zal nog wel iets anders bij nodig zijn, vet of zo, denk ik. Ik vond het gehakt erg droog en niet naar mijn zin.
    Het deeg was prima, dat heb ik vakkundig laten kneden door mijn BBM (broodbakmachine :o)
    Zou u mij uw recept willen doorgeven? Ik wil het graag weer eens proberen. En als het lukt, komt het zeker op mijn site te staan, met uw goedvinden én met uw naam erbij vermeld uiteraard.

    Groetjes, Omelontje.

    P.S. Ik ben erg gevoelig voor complimentjes :)

  • #6

    ans (zaterdag, 09 juni 2012 16:39)

    geweldig deze site...even een tip doorgeven. ik zelf gebruik veel, bij de c1000 supermarkten verkrijgbare , uiteraard, vegetarisch naturel roerbakreepjes en "vers gehakt " voor de vegetarisch recepten. naturel roerbakreepjes die kun voor 100 en 1 recepten gebruiken. met "vers"gehakt daar maak ik zelfs worstenbroodjes mee.
    een dikke 10 voor uw recepten !!!!!!!!!!

  • #5

    Leonoor (vrijdag, 16 maart 2012 18:20)

    Wat een leuke recepten! Ben vegetarisch geboren en wordt na 59 jaar hier toch nog verrast. Mijn complimenten.

  • #4

    miek (dinsdag, 14 februari 2012 16:33)

    Leuke site! Staan lekkere ideetjes op!

  • #3

    vegetaria (donderdag, 17 november 2011 11:12)

    Ga zo door Monique en blijf vooral terugkomen, want er komen geregeld nieuwe recepten bij, die je kunt vinden in 'De laatste nieuwe recepten'(hoe verzin ik het :)) Groetjes, Omelontje.

  • #2

    Monique.Jansen (vrijdag, 04 november 2011 20:37)

    Hallo lieve ome Lontje,

    Wat een geweldige site zeg! Helemaal zelf gemaakt? Ik ben nog steeds een modes aan het zoeken om mijn recepten zo te verzamelen. En dan al die recepten ik heb er al een paar geselecteerd en de Hummes al gemaakt..heerlijk!! Ik houdt je op de hoogte xxxtot snel

  • #1

    Frans Stevens (zaterdag, 08 oktober 2011 14:13)

    Hallo neef Leon,
    Momenteel ben ik in frankrijk op vakantie en ga vanavond een gratin van jou bereiden.
    Het ziet er fantastisch uit en ik zal er vele malen gebruik van maken.
    groet
    frans