Klassieke gnocchi

 

4 personen

 

 

  • 1,2 kg bloemige aardappelen
  • 2 eierdooiers
  • 125 g bloem

 

 

Kook de aardappelen in de schil gaar.
Spoel ze af, laat ze iets afkoelen, verwijder de schil en pureer ze met een stamper.
Leg de puree op een licht met bloem bestoven oppervlak.
Maak een kuiltje in het midden en leg daar de twee eierdooiers en de bloem in.
Kneed het mengsel tot een zacht deeg.
Als het deeg te kleverig is, moet u meer bloem toevoegen (afhankelijk van het type aardappel).


Bestrooi uw handen met bloem, verdeel het mengsel in 8 porties en maak hiervan rollen van 3 x 20 cm.
Snijd ze in stukjes van 1 cm en rol die over de tanden van een licht met bloem bestoven vork.
Kook de gnocchi in een grote pan met gezouten water; ze zijn gaar als ze aan het oppervlak drijven.

 

Serveer ze met uw favoriete pastasaus.