Tofuballetjes 2

 

 

  • 250 g tofu
  • 1 groentenbouillontablet
  • 1 kleine ui, fijn gesnipperd
  • prei
  • 1 teentje knoflook of knoflookpoeder
  • peterselie, fijngesneden
  • 1 el zonnebloempitten
  • peper
  • 2 eieren
  • volkoren­meel of tarwebloem
  • olie

 

 

Snijd de tofu in plakken en kook ze ca. 3 minuten in water met bouillonpoeder.

Prak de plakken fijn.

 

Snijd de prei in dunne ringen en voeg deze samen met de knoflook, peter­selie, zonnebloempitten, peper en eieren toe aan de tofu.

 

Doe zoveel tarwemeel erbij dat het geheel een goede massa wordt, waar gemakkelijk balletjes van te vormen zijn.

 

Bak de tofuballetjes in olie mooi bruin en gaar.

 

 

 

Variatietip:

 

  • Voeg wat geraspte kaas door het tofumeng­sel
  • Verwerk restjes rijst of gierst door het tofumengsel
  • Serveer de tofuballetjes met satésaus.