Kaasfondue

 

Voor 3 grote of 4 normale eters

 

 

  • 200 g champignons
  • 4 dl water
  • 1 bouillonblok
  • 50 g boter
  • 50 g bloem
  • 100 g rooktofu, in kleine stukjes gehakt
  • 100 g kernhemkaas
  • 200 g jong belegen Goudse kaas
  • peterselie
  • knoflook
  • zout, peper
  • (Worcestershiresaus, witte wijn)
  • stokbrood

 
 
Champignons, ham, kaas en peterselie klein snij­den.

 

Water met bouillonblok aan de kook brengen.

Fijngesneden champignons 1 minuut in het water koken.

Afgieten, maar de bouillon opvangen.

 

Roux maken van de boter, bloem en de bouillon.

Kaas beetje bij beetje toevoegen tot het een glad geheel is.

 

Tofu, champignons, peterselie, uitgeknepen knoflook toevoegen.

Op smaak brengen met zout, peper en wor­cester­shi­re­sau­s (ik doe er zelf nooit zout bij, het is nl. al zout genoeg door de kaas).

 

Als je de fondue te dik vindt: verdunnen met witte wijn (maar water kan ook).

 

Vergeet niet te kijken of je spiritus in huis hebt voor de brander!

 

  • Een lekkere salade erbij is nooit weg.