Roomkaas-groentenkoekjes

 

4 personen

 

 

  • 2 bakjes met verse roomkaas met kruiden (125 g)
  • 2 eieren
  • 4 el bloem
  • 1 zakje fijn-gesneden soepgroenten
  • zout
  • peper
  • 4 el boter
  • 1 pak krielaardappeltjes
  • 1 zakje gemengde sla
  • 4 el sladressing vinaigrette

 

 

Roer in een kom de roomkaas, de bloem en de eieren tot een glad mengsel.
Roer daarna de soepgroenten erdoor.
Breng op smaak met zout en peper.


Verhit in een koekenpan 1 eetlepel boter.
Schep met een juslepel 4 bergjes roomkaas-groentebeslag in de pan.
Bak in ca. 6 minuten op halfhoog vuur de koekjes gaar.


Bak de aardappeltjes in ± 7 minuten goudbruin.
Schep de roomkaas-groentekoekjes op een bord en houd ze warm.


Bak op dezelfde manier nog 4 van die koekjes.
Breng de aardappeltjes op smaak met wat zout.


Schep in een kom de sla en de dressing door elkaar.

 

Leg op 4 borden de koekjes en leg de aardappeltjes en de sla ernaast.