Curry met cashewnoten
Deze voedzame curry is eenvoudig te maken en heerlijk van smaak.
2 personen
- 1 el plantaardige olie
- 2 tl witte mosterdzaadjes
- ½ tl gemalen komijn
- ½ tl gemalen koriander
- ½ tl garam masala
- 1 kleine ui, gesnipperd
- 1 kleine groene paprika, in reepjes gesneden
- 100 g cashewnoten, in stukjes gehakt
- 120 g taugé
- 30 g rozijnen
- 2¼ dl tomatensap
- schijfjes komkommer en korlanderblaadjes, voor de garnering
De olie in een braadpan verhitten en de mosterdzaadjes en specerijen hier 30 seconden in bakken.
Ui en paprika toevoegen en een paar minuten mee laten bakken tot ze bijna gaar zijn.
Noten, rozijnen en tomatensap door het ui-paprikamengsel roeren.
Het geheel zachtjes aan de kook brengen en 10 minuten laten sudderen.
Taugé toevoegen en alles nog zo'n 5 minuten zacht laten koken tot de saus wat dikker wordt.
De curry garneren met wat schijfjes komkommer en korianderblaadjes.
Serveertip:
Serveer er gekookte rijst of gemengde granen en zaden bij.