Curry met cashewnoten

 

Deze voedzame curry is eenvoudig te maken en heerlijk van smaak.

 

2 personen

 

 

  • 1 el plantaardige olie
  • 2 tl witte mosterdzaadjes
  • ½ tl gemalen komijn
  • ½ tl gemalen koriander
  • ½ tl garam masala
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 1 kleine groene paprika, in reepjes gesneden
  • 100 g cashewnoten, in stukjes gehakt
  • 120 g taugé
  • 30 g rozijnen
  • 2¼ dl tomatensap
  • schijfjes komkommer en korlanderblaadjes, voor de garnering

 

 

De olie in een braadpan verhitten en de mosterdzaadjes en specerijen hier 30 secon­den in bakken.

Ui en paprika toevoegen en een paar minuten mee laten bakken tot ze bijna gaar zijn.

Noten, rozijnen en tomatensap door het ui-paprikamengsel roeren.

Het geheel zachtjes aan de kook brengen en 10 minuten laten sudderen.

 

Taugé toevoegen en alles nog zo'n 5 minuten zacht laten koken tot de saus wat dikker wordt.

De curry garneren met wat schijfjes kom­kommer en korianderblaadjes.

 

 

Serveertip:

 

Serveer er gekookte rijst of gemengde granen en zaden bij.