Groene Risotto

 

 

  • 1 tl olijfolie
  • 1 tl sesamolie
  • 1 ui
  • 1 kleine venkelknol, in blokjes
  • 150 g arborio rijst
  • 700 ml groentebouillon
  • 50 ml witte wijn
  • Parmezaanse kaas
  • 1 blikje of potje doperwtjes
  • 125 ml groentebouillon
  • 1 el verse basilicum
  • 1 el verse peterselie
  • 50 ml witte wijn
  • 7 grote bladeren sla

 

Voor de garnering:

  • wat extra Parmezaanse kaas
  • zwarte peper
  • peterselie

 

 

Bak een gesnipperd uitje in de olijfolie en sesamolie.

Voeg na 3 minuten de in blokjes gesneden venkel toe, samen met de rijst.

Bak dit nog 2 minuten door, onder regelmatig doorroeren, zodat de rijstkorrels vettig worden.

 

Voeg dan de wijn en een derde van de warme bouillon toe.

Breng het geheel aan de kook en blijf roeren totdat al het vocht geabsorbeerd is.

Voeg weer een derde van de bouillon toe, breng aan de kook en blijf roeren tot het vocht verdwenen is.

 

Herhaal dit nog een keer.

Roer de kaas erdoor als de rijst gaar is en zet het geheel dan weg.

 

Doe de doperwten in een pan, samen met de bouillon, basilicum, peterselie en de sla.

Kook dit met de deksel op de pan ± 5 minuten.

 

Pureer het mengsel dan en roer de wijn erdoor.

Vermeng dit doperwten-mengsel met de risotto.

 

Bestrooi het gerecht voor het serveren met nog wat kaas, vers gemalen zwarte peper en peterselie.