Tortilla (Spanje)

 

 

  • 600 g vastkokende aardappelen
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 6 eetl. olijfolie
  • 8 eieren
  • zout
  • versgemalen peper

 

 

Snijd de geschilde en gewassen aardappelen in dunne plakjes.
Snipper de gepelde uien en de knoflook.


Verhit 3 eetlepels van de olie in een koekenpan en laat de ui, de knoflook en de aardappelplakjes omscheppend op laag vuur 10 tot 12 minuten bakken zonder bruin te laten worden.


Klop de eieren met wat zout en peper los in een kom.
Schep er de aardappelplakjes door.


Verhit 2 eetlepels olie in de koekenpan en schep het ei-aardappelmengsel in de pan.
Laat op middelhoog vuur circa 6 tot 8 minuten bakken en draai regelmatig met de pan om aanzetten te voorkomen.


Keer de tortilla als de bovenkant gestold is met behulp van een plat bord of een pandeksel, giet de resterende olie in de pan en laat de andere kant goudbruin bakken.

 

 

 

Tip


Heerlijk heet uit de pan met een salade, maar ook lauwwarm en in blokjes gesneden als tapa bij een glaasje sherry of wijn.