Genovesepasta met sperzieboontjes

 

Bijgerecht, 4 personen

 

 

 

3 vastkokende aardappelen, schoongeboend en in blokjes van 2 cm

 

350 g spaghetti

 

300 g sperziebonen, schoongemaakt

 

2 el pijnboompitten

 

1 potje pesto alla Genovese (130 g)

 

3 el grana padano, geraspt

 

 

 

Breng in een pan met ruim kokend water en zout de aardappel­blokjes aan de kook.

 

Kook ze 2 minuten

 

Voeg de spaghetti en de sper­ziebonen toe en kook 8-10 minuten.

 

Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitten en schud ze op een bord.

 

Giet de pasta met de sperziebonen en aardappelen af en vang een kopje kookvocht op. Meng het geheel met de pesto en een scheutje kookvocht tot een smeuïge pasta.

 

Breng op smaak met zout en peper en bestrooi met de pijnboompitten en de kaas en garneer eventueel met verse basilicum.

 

 

 

Variatie:

 

Vervang de grana pardano door geraspte parrano (Uniekaas).