Zomers stoofpotje
4 personen
- 750g vastkokende aardappelen
- 3 el zonnebloemolie
- 20 g boter
- 1 ui
- 4 tomaten
- 200 g verse spinazie
- 150 g feta
- 2 el geknipte basilicumblaadjes
- ½ tl oregano
- 2 teentjes knoflook
- peper en zout
Aardappelen, schillen, koken, afgieten en laten afkoelen.
Aardappelen in niet te dunne plakken snijden.
2 lepels van de olie verhitten en de plakjes hierin rondom bruinbakken.
Ondertussen de ui snipperen en in de resterende olie goudgeel fruiten.
Tomaten in partjes snijden en 3 min roerbakken, bij de ui.
De spinazie wassen, feta in blokjes en allebei toevoegen.
Omscheppen, de kruiden en teentjes uit de pers erbij.
Nog 3 minuten zachtjes bakken.
Mengsel bij de aardappelplakjes scheppen en samen nog doorwarmen.
Direct serveren.