Zomers stoofpotje                            

 

4 personen

 

 

  • 750g vastkokende aardappelen  
  • 3 el zonnebloemolie       
  • 20 g boter             
  • 1 ui             
  • 4 tomaten             
  • 200 g verse spinazie                
  • 150 g feta             
  • 2 el geknipte basilicumblaadjes              
  • ½ tl oregano          
  • 2 teentjes knoflook       
  • peper en zout

 

 

Aardappelen, schillen, koken, afgieten en laten afkoelen.

Aardappelen in niet te dunne plakken snijden.        

2 lepels van de olie verhitten en de plakjes hierin rondom bruinbakken. 

 

Ondertussen de ui snipperen en in de resterende olie goudgeel fruiten.   

     

Tomaten in partjes snijden en 3 min roerbakken, bij de ui.      

 

De spinazie wassen, feta in blokjes en allebei toevoegen.   

 

Omscheppen, de kruiden en teentjes uit de pers erbij.

 

Nog 3 minuten zachtjes bakken.        

 

Mengsel bij de aardappelplakjes scheppen en samen nog doorwarmen. 

 

Direct serveren.