Geroerbakte tofu met lente-ui

 

Dit is het eenvoudigste roerbakgerecht dat je kunt maken en je kunt er gewoon op voortborduren.

Als je dit kunt, kun je alle roerbakgerechten met tofu maken.

 

4 personen

 

 

  • 675-900 g stevige tofu (1½-2 blokken), drooggedept
  • 3 el arachideolie of een neutrale olie, zoals druivenpit- of maiskiemolie
  • 1 el geperste knoflook
  • 1 el geschilde en geraspte gemberwortel (naar keuze)
  • 2 gedroogde chilipepers (naar keuze)
  • 1-2 bundels lente-uitjes, in stukken van 5 cm, witte en groene delen apart (totaal ca. 200 g)
  • 80 ml groentenbouillon of water
  • 2 el sojasaus, of naar smaak

 


Snijd de tofu in blokjes van 1,5 cm.

Verhit de olie in een grote wok, liefst met antiaanbaklaag.

Roerbak de knoflook, gember en desgewenst de chilipepers circa 10 seconden in de hete olie.

 

Voeg de tofu en witte delen van de lente-uitjes toe.

Bak de tofu in enkele minuten lichtbruin; schep af en toe om.

 

Voeg de bouillon toe, blijf roeren en laat hem voor de helft verdampen.

Warm de groene delen van de lente-uitjes 30 seconden mee.

 

Voeg de sojasaus toe, roer en breng vervolgens het gerecht eventueel verder op smaak.

 

Garneer naar keuze en serveer.

 

 

  • Tip: nog lekkerder met zwarte sesamzaadjes en een scheutje donkere sesamolie (oosterse schap supermarkt of toko).