Gesmoorde sojabrokjes met amandelen in zoetzure saus

 

 

  • 2 dl water
  • 2 tl bouillonpoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • 2 tl sojasaus
  • 3 koppen sojabrokjes
  • olijfolie
  • 2 tl sesamolie
  • 1 kopje gesneden prei
  • 1 el gehakte knoflook
  • 2 tl gembersap
  • 1 el citroensap
  • 1 afgestreken el suiker
  • papje van arrowroot, meel en water
  • 50 g gebakken, gezouten amandelen
  • mandarijn uit blik
  • peterselie

 

 

Het water aan de kook brengen en het bouillonpoeder erin oplossen.

Het uienpoeder en de sojasaus erdoor roeren.

Het water van het vuur nemen en de sojabrokjes 20 minuten in het warme vocht laten wellen.

Neem ze hierna uit het vocht en laat ze uitlekken.

 

De olijf- en sesamolie mengen in een wok en verhitten.

De prei en de knoflook in de gloeiende olie al roerend bakken.

De sojabrokjes erdoor mengen.

Het vuur temperen en omscheppend nog 5 minuten bakken.

 

Het weekwater van de sojabrokjes aan de kook brengen met het gembersap, het citroensap en de suiker en binden met het arrowrootpapje.

De amandelen door de saus mengen.

De sojabrokjes op een schaal doen, overgieten met de saus en garneren met schijfjes mandarijn en gesneden petersellie.

 

  • Serveren met zilvervlies- of bruine rijst.