Auberginekaviaar

 

 

2 personen

 

 

  • 1 kleine aubergine
  • zout en peper
  • 2 el walnootolie
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 2 tl citroensap
  • mespuntje cayennepeper
  • 1 ei, hardgekookt (naar wens)
  • 2 el fijngehakte ui
  • 2-4 halve stokbroden, doormidden gesneden en geroosterd
  • 1 el gehakte verse peterselie

 

 

De steel van de aubergine verwijderen en de aubergine in de lengte halveren.

De snij­oppervlakken met een scherp mes op afstan­den van 1½ cm inkerven.

De oppervlakken goed met zout bestrooien en 30 minuten laten staan om de bittere smaak en het overtollige vocht aan de aubergine te onttrekken.

Het zout goed afspoelen en de aubergine daarna droogdep­pen met keukenpapier.

De aubergine in blokjes snijden.

 

De olie verhitten en de aubergine en de knoflook hierin gaar bakken.

 

De aubergine in de keukenmachine doen, citroensap, cayennepeper en zout toevoegen en alles fijnhakken.

Het mengsel met zout en peper op smaak brengen en alles goed laten aflcoelen.

 

Het ei doormidden snijden en de eier­dooier van het eiwit scheiden.

De dooier door een zeef wrijven en het eiwit fijnsnijden.

 

Het auberginemengsel over de stukjes stok­brood verdelen en bestrooien met gehakte ui, eiwit en eigeel.

Hierover wat gehakte peterselie strooien en daarna serveren.

 

 

Variatie:

 

u kunt het ei vervangen door een stukje komkommer van 5 cm.

 

De komkommer fijnsnijden en mengen met wat zwarte peper; daarna als garnering over de aubergine strooien.

 

  

  • Serveertip: Serveer er een salade bij.