Pan bagnat                      

4 personen

 

Gemakkelijk, lekker en hoe meer knoflook, hoe beter !!

Vooral bij heet weer en in de Provence !

 

 

  • stokbrood, één of meerdere    
  • veel knoflooktenen of -snippers  
  • olijfolie         
  • enkele tomaten                
  • eieren, hardgekookt           
  • paprika('s)             
  • uien            
  • kappertjes             
  • peper 
  • knoflookmayonaise (ayoli) 

 

 

Snijd het stokbrood in de lengte door en leg de kap even weg.    

Beleg de overgebleven helft met fijngehakte knoflooktenen of -snippers.  

Giet er flink wat olijfolie over.  

 

Ontvel enkele tomaten en prak (ja, PRAK) ze over de knoflook fijn.   

Daarover de eieren in schijfjes en wat paprika in repen.

Daar gaan dan een aantal kappertjes over.

Een vleug peper en een lik knoflookmayonaise maken het echt af.  

 

PLET de kap erop.

Flink drukken, het kan best een stootje hebben.       

Draai de pan bagnat dan in plastic folie en bewaar een nachtje in de koelkast of neem gewoon mee.

 

 

Aan te bevelen:

 

enkele servetjes of toch maar een bordje, vork en mes.    

   

Met een glas rode wijn: HET EINDE !