Gemarineerde aubergine en courgette

 

>>> 2 Dagen van tevoren klaarmaken! <<<

 

  • 1 teentje knoflook
  • ½ zakje pizzakruiden
  • 1 el pesto
  • 2 dl olijfolie
  • zakje gedroogde uiensnippers
  • basilicum
  • oregano
  • bieslook
  • 1 courgette
  • 1 aubergine 


Pers het teentje knoflook uit, knip de kruiden fijn en doe dit in een kleine beslagkom.
Voeg hierbij de pesto, de olijfolie, de uien-snippers en de gedroogde kruiden.
Roer dit goed door elkaar en laat een dag staan.

 

Snij de courgette en de aubergine in plakken.
Doe deze in een kom en giet hierover het olie/kruidenmengsel, waarbij alle olie goed verdeeld moet worden over de groenten.
Laat dit ook een dag staan.

 

Daarna is het geschikt en vooral lekker om te gebruiken tijdens het gourmetten, ook lekker met bijvoorbeeld fetakaas en pistachenoten.