Kapucijners  (BASISRECEPT)

 

 

Week 200 g gedroogde kapucijners minimaal 8 uur in ruim water.

Ververs het water, voeg een heel klein beetje zout, 2 gepelde tenen knoflook, eventueel een laurierblad en wat takjes tijm toe en kook de kapucijners in ± 1½ uur gaar.

Laat ze in een vergiet uitlekken.

Vang wat van het kookvocht op.

 

 

 

Geroosterde kapucijners

 

Neem een derde van de hoeveelheid gekookte kapucijners.

Dep ze droog.

 

Meng in een kom 1 eetlepel olie met een mespunt knoflookpoeder, een mespuntje cayennepeper en 1 theelepel ras-el-hanout.

 

Schep de kapucijners goed door de olie en spreid ze vervolgens uit op een bakplaat.

Rooster de kapucijners 25 minuten in de oven.

Schep ze af en toe om.

 

Serveer de kapucijners op kamertemperatuur als snack of gebruik ze op een salade.