Baked beans met spiegelei

 

Ontbijtgerecht, 4 personen

 

  • 3 el olijfolie
  • 1 rode ui, in ringen
  • 1 el Provençaalse kruiden
  • 1 blik gepelde tomaten (400 g)
  • 1 blik Spaanse reuzenbonen (400 g, Bonduelle), uitgelekt
  • 4 Franse baguettes (AH Excellent)
  • 4 eieren
  • ½ bakje platte peterselie (à 20 g), blaadjes fijngesneden

 

 

Verwarm de oven voor op 200 °C.

 

Verhit 1 el olie in een hapjespan en fruit de ui 3 minuten.

Voeg de kruiden en tomaat toe en breng aan de kook.

Duw de tomaten met een pollepel stuk.

Laat 10 minuten op laag vuur doorkoken.

 

Voeg de bonen toe en warm nog 5 minuten door.

Breng op smaak met peper en zout.

 

Bak ondertussen het brood in de oven af volgens de aanwijzingen op de verpakking.

 

Verhit 2 el olie in een ruime koekenpan en bak 4 spiegeleieren.

 

Bestrooi de baked beans met de peterselie.

 

Serveer met het ei en het brood.