Quornfilet met kerrie-kokossaus

 

4 personen

 

 

  • 1 kleine ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode peper
  • 2 el olie
  • ½ el kerriepoeder
  • 300 ml kokosmelk
  • zout en peper
  • 4 Quornfilets
  • 2 el olie
  • 40 g cashewnoten
  • 2 lente-uitjes

 

 

Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
Maak de rode peper schoon, verwijder de zaadjes en snij het vruchtvlees in ringetjes.
Verhit de olie en fruit er de ui en de knoflook zachtjes in aan.
Bak de rode peper en het kerriepoeder kort mee.
Schenk de kokosmelk bij het mengsel en breng het aan de kook.


Laat de saus op middelhoog vuur inkoken tot sausdikte en breng dan op smaak met zout en peper.


Bak de Quornfilets in de olie.
Leg de filets op de borden en schep de saus erover.
Hak de cashewnoten grof, snij de lente-uitjes in ringetjes en strooi beide over de filets.

 

 

  • Serveer met gekookte rijst en komkommersalade.