Antipasto vegetariano

 

 

Italiaans voorgerecht, 4 personen

 

  • 50 g gedroogde tomaten (potje, Saggi Ortaggi)
  • 1 bolletje mozzarella (125 g)
  • ¼ Ciabatta
  • 4 el (olijf)oIie
  • 3 tl Italiaanse keukenkruiden
  • peper
  • zout,
  • 1 bakje rucola (30 gr)
  • 80 g gemarineerde paddestoelen, (Verderegno, pakje a 200 gr)
  • 80 g gemarineerde aubergine
  • 2 el balsamico-azijn
  • bakpapier

 

 

Gedroogde tomaten in reepjes snijden.
Mozzarella in 12 plakjes snijden, tot gebruik in koelkast zetten.
Brood in blokjes van ± 1 cm snijden.


Bakplaat bekleden met bakpapier.


In kom broodblokjes mengen met 3 eetlepels olie en kruiden.
Bestrooien met zout en peper.
Blokjes in midden van oven (200ºC of gasovenstand 4) in ± 4 minuten lichtbruin bakken.

 

Rond midden van vier borden eIk 3 plakjes mozzarella leggen.


In ruime kom rucola, tomaat, paddestoelen en aubergine luchtig mengen.


Salade op midden van borden verdelen.


Mozzarella bedruppelen met balsamicoazijn en rest van olie.
Bestrooien met zout en peper.


Broodblokjes erover strooien.