Courgetterösti

 

2 personen

 

  • 1 flinke aardappel
  • 1 kleine courgette
  • 1 ui
  • 1 ei
  • 2 el geraspte belegen Goudse kaas
  • 2 el bloem
  • ½ tl gedroogde dragon
  • zout
  • peper
  • olie om te bakken

 

 

Schil de aardappel en was de courgette.
Rasp de aardappel en de courgette.
Druk er in een theedoek het vocht uit.


Snipper de ui.
Scheid het ei van de dooier en wit.


Meng in een kom aardappel, courgette, ui, eierdooier, kaas, bloem, dragon en wat zout en peper door elkaar.


Klop het eiwit stijf.


Verhit een scheut olie in de wok.
Spatel het stijfgeslagen eiwit in twee gedeelten door het courgettemengsel.


Schep met een eetlepel koekjes in de hete olie en druk ze iets plat.
Bak ze aan beide kanten bruin en schep ze uit de pan, laat ze op keukenpapier uitlekken en houd ze in de oven van 200°C warm, terwijl de resterende koekjes gebakken worden.

 

Serveer hierbij de spinazierol met feta.