Vegarol van bladerdeeg

 

 

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el olie
  • ½ tl gedroogde oregano
  • 2 el tomatenketjup
  • 1 el mosterd
  • zout en peper
  • 1 ei
  • 200 g vegetarische mix van Tival
  • 4 plakjes bladerdeeg

 

 

Snipper de ui en de knoflook.

 

Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui glazig.

Laat de knoflook en de oregano kort meefruiten.

 

Voeg de vegamix toe, maak het los met een houten spatel en laat bakken tot het begint te kleuren.

 

Meng er, van het vuur  af, de tomatenketjap, de mosterd, wat zout en peper en de helft van het los geklopte ei door.

Laat het afkoelen en zet het zo mogelijk een tijdje in de koelkast om het te laten stijven.

 

Verwarm de oven voor op 220° C.

 

Leg de bladerdeegplakjes naast elkaar zodat ze elkaar net overlappen en druk de randen stevig op elkaar zodat er een lap van 20x20 cm ontstaat.

Verdeel de lap met de botte kant van een mes in de lengte in drieën zonder het deeg door te snijden.

Verdeel de twee buitenste stukken met een mes in reepjes van ca. 1,5 cm breed en bestrijk ze met ei.

 

Verdeel de vegamix uit over de middelste baan.

Vouw de bovenste en de onderste deegreepjes langs de rol, zodat er een bakje met een opstaande rand ontstaat.

Vouw de overige deegreepjes ombeurten van rechts en van links over de rol naar het midden.

 

Bestrijk met het resterende ei en leg de ingepakte vega-rol op een met bakpapier beklede bakplaat.

Laat in ca. 20 minuten alles gaar en goudbruin bakken.

 

  • Lekker met kerriesaus of tomatensaus en groenten naar keuze.