Gebakken sojabrokjes met ananas in zoetzure saus

 

 

  • 3 kopjes sojabrokjes
  • 2 dl water
  • 2 tl bouillonpoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • 2 tl sojasaus
  • 1 ei
  • 1 el bloem
  • olijfolie
  • citroensap
  • suiker
  • ananas met sap uit blik
  • 1 tl chilisaus
  • papje van arrowroot, meel en water
  • peterselie
  • zoetzure augurken

 

 

Het water aan de kook brengen en het bouillonpoeder erin oplossen.

Het uienpoeder en de sojasaus erdoor roeren.

Het water van het vuur nemen en de sojabrokjes 20 minuten in het warme vocht laten wellen.

 

Neem ze hierna uit het vocht en laat ze zeer goed uitlekken.

Het ei klutsen.

De sojabrokjes door het ei en vervolgens door de bloem halen.

 

Daarna in hete olie in de wok knappperig bakken.

 

Het ananassap naar smaak aanlengen met citroensap (indien gezoet, extra citroensap toevoegen) en op zoetzure smaak brengen met suiker.

De verhoudingen hangen af van de zoetheidsgraad van het ananassap.

(Het beste is altijd ongezoete ananas op eigen sap.)

 

Voorts worden het gembersap en de chilisaus door het nat geroerd.

Aan de kook brengen en binden met het papje van arrowrootmeel en water.

 

De hete sojabrokjes op een schaal doen, overgieten met de saus en garneren met schijven of blokjes ananas, roosjes peterselie en blokjes zoetzure augurk.