Pompoencurry

 

4 personen

 

 

  • 2 pakjes quorn stukjes (of ca. 400 g gare sojabrokken)
  • ± 500 g pompoen
  • 3 tl milde kerrie
  • 2 el kurkuma
  • olie (maiskiem)
  • 2 koppen water
  • zout
  • ketjap

 

 

Was de pompoen, snijd hem door en schep de pitten eruit (niet schillen).

Snijd de pompoen in stukjes.


Verhit de olie en bak de quorn (sojabrokken) lichtbruin.
Doe kerrie, kurkuma en pompoenblokjes erbij en bak ze even door.

Water erop en aan de kook brengen.

Strooi er wat zout over en laat stoven tot de pompoen gaar is.

 

Tussendoor een paar keer goed roeren, zodat alles goed geel wordt.
Laat tot slot (zonder deksel) het vocht wat indikken.
Eventueel op smaak brengen met ketjap

 

 

  • Tip:

             Lekker met gemengde rijst (witte basmatirijst met wilde rijst) en groene salade.