Courgette-maïsschotel
Dit gerecht is een ideale manier om restjes pasta op te maken.
2 personen
2 tl olie
1 kleine ui, in stukjes gesneden
120 g courgette, in schijfjes gesneden
90 g maïs uit blik, uitgelekt
90 g gekookte pasta
mespuntje oregano
2 tl tomatenpuree
zout en peper
Saus
15 g margarine
15 g volkorenmeel
1,4 dl melk
1½ el witte wijn
30 g geraspte oude kaas
Toplaagje
15 g volkorenbroodkruim
1 tl zonnebloempitten
De olie in een braadpan verhitten en de ui fruiten.
De courgetteschijfjes toevoegen en lichtbruin bakken.
Maïs, pasta, oregano en tomatenpuree toevoegen en alles goed door elkaar roeren.
Het geheel met zout en peper op smaak brengen en het in een met olie bestreken ovenschaal scheppen.
Voor de kaassaus laat u de margarine smelten en voegt u het volkorenmeel toe om een roux te maken.
De roux een paar minuten zacht laten koken en dan langzaam de melk en de wijn toevoegen.
U moet steeds blijven roeren om een gladde saus te krijgen.
De saus aan de kook brengen en nog 1-2 minuten zacht laten koken.
De geraspte kaas aan de saus toevoegen en blijven roeren tot de kaas gesmolten is.
De pan van het vuur nemen en de saus over het groenten-pastamengsel gieten.
Het gerecht tot slot met broodkruim en zonnebloempitten bestrooien.
De oven voorverwarmen op 180°C en het gerecht in ongeveer 20 minuten bruin bakken.
Serveertip:
Serveren met gegrilleerde tomaten en aardappelpuree.